Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Olvasó sarok

A legnépszerűbb könyvsorozat a Harry Potter:

Gondolom mindenki tudja hogy miről szól ez a regénysorozat. De azok kedvéért akik nem tudnák leírom!

A történet egy fantasztikus mágiával ötvözött hétköznapi világról szól, ami a mi számunkra nem is olyan hétköznapi, hiszen varázslók is laknak benne. Ám ez titok a rendes emberek az úgynevezett" muglik" előtt. Népes varázslódársadalomban, azonban nem csak jók élnek. A legsötétebb feketemágus Voldemort tart rettegésben mindenkit. Ám egy kisfiú megtámadása alkalmával elveszíti erejét, és lélek lesz. De ennek a támadásnak alkalmával a fiú szülei meghalnak így nevelő mugli szülőkhöz kerül. Ez a kisfiú Harry Potter aki világhírűvé válik tette miatt, miszerint megszabadította a világot Voldemort-tól. Ám a történet még csak itt kezdődik. Harry 11 évesen kap egy levelet, miszerint felveték a Roxfortba a varázslóiskolába. Ám neki fogalma sincs a varázslók létezéséről mivel a sanyarú sorsot adó, utálkozó nevelőszülei eltitkolták előle. Harry végül bekerül a Roxfortba, ahol nem csak a varázspálca használatát, állatok átváltoztatását, bájitalok főzését kell megtanulni, hanem barátokat szerezni, s mindeközben az iskolában gonosz dolgok készülődnek...

A folytatásos könyvsorozat óriási siker, bár sokan csak a filmeket látták, mi mindenkinek ajánljuk hogy olvassa el a köteteket mert sokkal jobbak s filmnél! garantáltan nem lehet letenni! Én eddig ötször olvastam minden részét:) És még fogom is!

 

Az író:

 

 

The Twilight Saga:

A legnépszerűbb vámpíros könyvsorozat. Ha szereted a romantikát, az akciót a termszetfelettit és az izgalmat akkor olvasd el a könyveket, amiknek a filmek csak csekély másolatai.

Isabella Swan egy teljesen átlagos lány. A szülei elváltak és anyja új pasit talált így a lány úgy gondolja jobb ha apjához köktözik Forks-ba. A suliban rátalál szerelmére Edvard Cullen-re aki történetesen vámpír egész családjával együtt. Bellla rájön erre, de nem zavarja hiszen menthetetlenül szerelmes a fiúba.Ám ott van másik oldalon gyerekkori barátja Jakob Black akihez szintén nagyon vonzdik. Rövidtávon kiderül hogy Jake is tartogat titkokat a lány számára. Egy romantikus és akciódús történet, a szerelemről  barátságról, és a gonoszról.

Minden lánynak nagyon ajánljuk, hiszen ki ne ismerné és szeretné az elbűvölő könyvsorozatot melynek története egyre bonyolódik s végül úgy zárul ahogy nem is gondolnád.

 

 

 

Az író:

 

Az emlékek őre:

A regény egy olyan világról szól melyeben látszólag minden tökéletes. Nincs éhezés, erőszak, rosszindulat, kábítószerek. A tizenkét éves Jonas ebben a viláfban él. Ezt a tökéletenek tűnő társadalmat a bölcsek tanácsa vezeti. Ők azok akik a tizenkettedik életévüket betöltött lányok és fiúk egész életre szóló pályáját kijelölik, egy évente megrendezett ceremóniával. Történetünk hősét valami egészen különleges feladatra tartják alkalmasnak. Miközben egy különös öregember felkészíti őt hivatása betöltésére, Jonas előtt feltárul, milyen titkok lapulnak az őt körülvevő a titkokat ismerve nem is olyan békés világ mögött. A fiú vakmerő tettre szánja el magát ...  

A regény egy teljesen másik nagyon fantáziadús világba repít minket. Ez a nagyon tanulságos történet rámutat arra, a világ nem lehet tökéletes és hogy mindig lesznek hibák, de nekünk mindig a jóra kell törekednünk. Tényleg érdemes elolvasni, mert szívmelengetően jó.

Író:

 

Abigél:

Ezt a regényt majdnem mindenki el fogja olvasni élete során. Sok iskolában kötelező olvasmány, de remek regény a való életről. A sikeres regényből rengeteg musical film és színdarab készült.

A főszereplő lány Vitay Georgina akinek apja ezredes. A történet a II. világháború idején játszódik, mikor is Ginának, az elkényesztetett Pesti lánynak egy vidéki kollégiumba kell költöznie, egy apja által őrzött, háborús titok miatt.  Ám Ginának nem füllik hozzá a foga hogy elváljon apjától, és bekerüljön az ország legszigorúbb vallásos intézetébe. Főleg hogy fogalma sincs hogy miért kell ebbe a "börötnbe" járni, mert apja nem árulja el a titkot. Az új iskolában a lány kényeskedik és örökösen sír, ezáltal összeveszik a kezdeményező, nyitott, ám sértődékeny barátaival. Gina Abigélhez a szoborhoz fordul segítségül,akiről köztudott hogy segít azokon akik kérik tőle. De ki állhat a szobor mögött, ki lehet ez a jószándékú és kedves ember aki csupa jót tesz? Erre és még sok más titokra derül fény a regényben...

Milyen háborús titkot őrizhet Gina apja, hogy emiatt elküldje egyetlen szeretett lányát magától nagyon messzire? Ki lehet a jótevő aki tud minden titkot és Abigélbe bújik? Olvasd el a regényt és kiderül! 

 

Az Író:

Most jöjjön pár szép vers:(ha szeretnéd hogy a tiéd is bekerüljön akkor írj a vk-ba!)

 

ÍgéretMert mindenkinek megvan a célja az életben,
Mert minden, ami történik, az nem véletlen,
Még akkor is, ha már semmiből nincsen kiút,
Mert ki küzd, a legmélyebb veremből is kijut.
Hiszen az életben nem mindig a jó adatik,
De akkor sem adhatjuk fel, ha lelkünk hanyatlik.
Mert ha csak megkopik isteni fénye,
Nem jelenti azt, hogy mindennek vége.
Csak meg kell tanulnod elviselni e kínt,
S szeretettel nézz arra, ki rád tekint.
Mert így születnek az igaz barátok,
Kik ínséges időkben sem falánkok.
Kik melletted állnak, ha elveszted hited,
S nem fordulnak el, mikor lelked oly’ rideg.

 

Ezért ígérem az egész világ előtt,
Ígérem Isten és angyalai előtt,
Hogy megtalálom a saját utamat,
És azt, ki segít elérni célomat.
Ezt ígérem, többet ne is várjatok,
S remélem, egyszer vigaszt kap társatok.

 

Kila Márk

 

 

 

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 43454
Hónap: 182
Nap: 12